Inez Köhler geeft bij het schilderen de voorkeur aan acrylverf en gemengde technieken op doek. Bij het maken van etsen en andere vormen van grafiek experimenteert zij voortdurend met verschillende uiteenlopende soorten materialen.

In een geheel eigen stijl streeft Inez steeds naar een goede balans tussen fantasie en werkelijkheid. Sommige werken lijken op het eerst gezicht zuiver abstract, maar bij nadere beschouwing worden menselijke gedaantes en andere vormen zichtbaar. Door het kleurgebruik zijn de schilderijen opvallend aanwezig zonder overheersend te zijn. Warm rood, helder geel en diep blauw geven haar werk kracht.
 
'Thema's ontstaan veelal spontaan en houden vaak verband met de omgeving of sfeer waarin ik mij op dat moment bevindt. Kleur, vorm en gevoel voor de compositie zijn daarbij erg belangrijk voor me. Vaak houd ik mij bezig met verschillende thema's waarin de mens meestal centraal staat. Op het grafisch vlak houd ik mij voornamelijk bezig met etsen, acryldruk, houtsnedes en gemengde technieken. Ik probeer daarbij in een vrolijke, verhalende, mystieke, soms romantische sfeer een dusdanige harmonie te scheppen waardoor een spanningsveld ontstaat tussen lijn, vorm en kleur. Ik werk daarbij hoofdzakelijk vanuit mijn gevoel op een vrij expressieve manier; thema's zijn dan ook meestal niet van tevoren beredeneerd, maar ontstaan spontaan tijdens het werken. Het experiment met kleur en materialen is belangrijk en niet het minst de kwaliteit daarvan. Chagall, Matisse en Picasso blijven nog steeds grote inspiratiebronnen voor mij. '